Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ και ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Ο βελονισμός είναι η πιο δημοφιλής  μορφή εναλλακτικής ιατρικής που μπορεί να χρησιμο-ποιηθεί στην υπογονιμότητα.

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία κινέζικη θεραπεία που βασίζεται στην τοποθέτηση βελονών σε στρατηγικά σημεία των μεσημβρι- νών (ενεργειακά κανάλια), ώστε η ενέργεια να ρέει μέσα σε αυτά με ελεύθερο και ισορροπημένο τρόπο, ενώ η εξωσωματική γονιμοποίηση στηρίζεται στις αρχές της δυτικής ιατρικής.


Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την εξωσωματική γονιμοποίηση δρώντας επικουρικά στην όλη διαδικασία.
   Πράγματι σε μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό  Fertility and Sterility ,μια ομάδα Γερμανών  ερευνητών διαπίστωσε ότι με την  προσθήκη Βελονισμού στα παραδοσιακά πρωτόκολα θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξήθηκε σημαντικά η επιτυχία εγκυμοσύνης συγκριτικά με γυναίκες που δεν υποβλήθηκαν σε βελονισμό.

   Ο Βελονισμος δεν προκαλει παρενέργειες και σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη διαδικασία της εξωσωματικής αρκεί να γίνεται από εκπαιδευμένο ιατρό βελονιστή.
   Αν η γυναίκα επιθυμεί να συνδυάσει την εξωσωματική με βελονισμό θα πρέπει να προγραμματίσει συνεδρίες πριν την  έναρξη φαρμακευτικής αγωγής για την διέγερση των ωοθηκών έως την ωοληψία , την εμβρυομεταφορά και μία τελευταία συνεδρία  την 3η ημέρα μετά την εμβρυομεταφορά.


Γιατί βοηθάει ο Βελονισμός στη εξωσωματική γονιμοποίηση; 

 1. Βοηθάει στη ρύθμιση και στην ισορροπία των ορμονών επηρεάζοντας τον άξονα υποθάλαμος-υπόφυση-ωοθήκες.

2. Προωθεί την ωορρηξία και διευκολύνει την ομαλή απελευθέρωση του ωαρίου.

 3. Ελατώνει τον σπασμό της μήτρας με αποτέλεσμα να βοηθάει τη ανάπτυξη της εμφύτευσης.

 4. Αυξάνει τη ροή αίματος στη μήτρα βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του στρώματος της μήτρας (πυκνώνει τι ενδομήτριο), ώστε να είναι κατάλληλο για την εμφύτευση.

5. Αποφορτίζει την γυναίκα απο το ψυχολογικό stress της διαδικασίας ,ενισχύοντας την ψυχολογία της.

6. Επίσης η εφαρμογή και του ηλεκτροβελονισμού στα σωστά σημεία βοηθάει στη βελτίωση ροής αίματος στις αρτηρίες της μήτρας της υπογόνιμου γυναίκας απελευθερώνοντας β-ενδορφίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου