Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Λέγοντας ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ εννοούμε ένα σύνολο συμπτωμάτων που μπορεί να είναι πόνος στον αυχένα, δυσκαμψία, ζάλη, μουδιάσματα στα άκρα ...


Ο πόνος στον αυχένα είναι τόσο συχνός που μπορεί να εμφανιστεί σαν μια απλή ενόχληση ή τόσο σοβαρός που να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ατόμου.
Σχεδόν όλοι μας έχουμε βιώσει κάποιον πόνο στον αυχένα ή δυσκαμψία που μπορεί να οφείλεται στο επάγγελμα μας (χειρωνακτική εργασία, κακή στάση στο γραφείο....),σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις της ηλικίας, σε κάποια κάκωση του αυχένα, σε stress ή ακομα και σε βίαιες και απότομες κινήσεις.

                              
   
Ο Βελονισμός είναι μία εναλλακτική θεραπεία χωρίς παρενέργειες που προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στον πόνο του αυχένα ανεξάρτητα την αιτία που τον προκαλεί.
Ο Βελονισμός στον αυχένα μειώνει τον μυικό σπασμό και τον πόνο με αποτέλεσμα την χαλάρωση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Επιπλέον ο Βελονισμός μπορεί να συνδιαστεί με Ηλεκτροβελονισμό , όπου έχουμε απελευθέρωση εδορφινών που δρουν τοπικά στο σημείο του πόνου και στο κεντρικό νευρικό σύστημα , με χρήση ηλεκτρομαγνητικής λάμπας , MOXA, ωτοβελονισμό ,πετυχαίνοντας έτσι μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο, ευεξία του ατόμου, ελάττωση ή και διακοπή φαρμακευτικής αγωγής.

Η συχνότητα και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται διαφέρουν από άτομο σε άτομο,ανάλογα την χρονιότητα του προβλήματος, το σίγουρο όμως είναι ότι βλέπουμε ανακούφιση του πόνου και των συνοδών συμπτωμάτων ακόμα από την πρώτη συνεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου