Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ?
  
   'Οταν κάθε προσπάθεια με δίαιτα έχει αποτύχει και το γυμναστήριο έχει κάνει ότι μπορεί, ο Βελονισμός μπορεί και αξίζει να δοκιμαστεί.!!
   Στον βελονισμό εισάγονται λεπτές βελόνες κατα μήκος συγκεκριμένων μεσημβρινών του σώματος με στόχο  την βελτίωση της ροής ενέργειας στο σώμα μας (τσι).
   Ο  βελονισμός δεν βοηθάει από μόνος του στην απώλεια βάρους, αλλά σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και την άσκηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός .
   Σε έρευνα που έγινε ,αποδείχτηκε πως γυναίκες που έκαναν βελονισμό, σωστή διατροφή και άσκηση έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με γυναίκες που δεν έκαναν βελονισμό. 


ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Αναμφισβήτητα το άγχος και η αδυναμία αντιμετώπισης ορισμένων  καταστάσεων, οδηγούν στο φαγητό, το κάπνισμα, το οινόπνευμα .... Με τον βελονισμό μειώνεται η ποσότητα κορτιζόλης, της ορμόνης του stress, που οδηγεί σε ανθυγιεινές  επιλογές.



ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Λόγω της βελτίωσης της ενεργειακής ροής στο σώμα μας, κάνουμε καλύτερες επιλογές διατροφής  και συγχρόνως λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του βελονισμού στις αρθρώσεις και τους μύες , έχουμε καλύτερη απόδοση, επιθυμία για άσκηση και συνεπώς αύξηση του μεταβολισμού-απώλεια βάρους.



ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ
Ο βελονισμός αυξάνοντας την παραγωγή της σεροτονίνης και β-ενδορφίνης, ενισχύει την διάθεση, μειώνει την όρεξη και τις κρίσεις βουλιμίας και βοηθάει στην σωστή κατανομή του λίπους.




ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ
Η  στέρηση του ύπνου προκαλεί αύξηση της γκρελίνης, της ορμόνης που οδηγεί στην επιθυμία για φαγητό και μείωση της λεπτίνης, της ορμόνης που μειώνει την επιθυμία για φαγητό με αποτέλεσμα την έντονη αίσθηση της πείνας και κατα συνέπεια την αύξηση του βάρους.
Η αυπνία μπορεί να προκαλέσει, άγχος, κατάθλιψη, δυσκολία στην αυτοσυγκέντρωση, με αποτέλεσμα, δυσκολία στο να ακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα άσκησης και υγιεινής διατροφής.
Καθώς ο βελονισμός θεραπεύει συνολικά και όχι κάποιο σύμπτωμα, βοηθά στην επαναφορά του καλού ύπνου και της ισορροπίας σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Μήπως είναι καιρός να δοκιμάσετε τον βελονισμό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου