Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ “tennis elbow”



΄Οταν λέμε επικονδυλίτιδα “tennis elbow, εννοούμε την φλεγμονή των τενόντων των μυών του αντιβραχίου που προσφύονται στον αγκώνα.

    Αυτή η τενοντίτιδα που εμφανίζεται στον αγκώνα, παρατηρείται πολύ συχνά σε αθλητές του tennis( γι αυτό και η ονομασία tennis elbow) λόγω υπερβολικής έκτασης του καρπού, αλλά και σε πολλούς ανθρώπους που εκτελούν εργασίες που απαιτούν επαναλαμβανόμενη χρήση των μυών του αντιβράχιου, όπως γραμματείς, ζωγράφοι, ξυλουργοί, ελαιοχρωματιστές....



     Βέβαια τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνά επικονδυλίτιδα από την μεγάλη χρήση του υπολογιστή, είτε λόγω της εντατικής πληκτρολόγησης, είτε με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Κλασσικά συμπτώματα της επικονδυλίτιδας είναι:
       -πόνος εξωτερικά του αγκώνα στην ανύψωση αντικειμένου.
      -πόνος στην έκταση των μυών του καρπού.
      -πρωινή δυσκαμψία αγκώνα.
      -αδυναμία αντιβράχιου.
      Η επικονδυλίτιδα είναι η πιο συχνή αιτία πόνου στην άρθρωση του αγκώνα. Συχνά οδηγεί σε δυσλειτουργία του αγκώνα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής του ασθενούς.
    Ο Βελονισμός αντιμετωπίζει το tennis elbow προσφέροντας ενεργεια(Qi) σε όλο το σώμα.
     Στην παγκόσμια κινέζικη Ιατρική το Qi ρέει μέσα στο σώμα κατα μήκος   των μεσημβρινών. 
      Στην περίπτωση της επικονδυλίτιδας είναι σα να έχουμε ένα σταματημένο ποτάμι, όπου λόγω της μπλοκαρισμένης ενέργειας προκαλείται πόνος και περιορισμός της κινητικότητας της άρθρωσης.

   Χρησιμοποιώντας βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία αναστέλουμε το μπλοκάρισμα  της ροής ενέργειας και ελαχιστοποιούμε τα συμπτώματα.

        Μελέτες που έγιναν σε αθλητές τέννις διαπιστώθηκε ότι ο Βελονισμός ανακούφισε τα συμπτώματα περσσότερο από τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα χωρίς παρενέργειες και εντελώς ακίνδυνα.
       Ο Βελονισμός σε συνδυασμό με ωτοβελονισμό, ηλεκτροβελονισμό, χρήση moxa, λάμπας υπέρυθρων, είναι μία εναλλακτική θεραπεία που προσφέρει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα ανακούφιση από τον πόνο, αντιμετωπίζοντας τις αιτίες.
      Τέλος, άνθρωποι που αναξήτησαν θεραπεία του tennis elbow με βελονισμό , διαπίστωσαν παράλληλα και άλλα οφέλη, όπως ποιότητα ύπνου, γενική ευεξία, ηρεμία, με αποτέλεσμα καλύτερη διαχείρηση του πόνου και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου