Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

 Η ημικρανία είναι μία ιδιαίτερη νευρολογική διαταραχή που προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινή ζωή, λόγω του πόνου και των συνοδών συμπτωμάτων. 

Η ημικρανία δύσκολα αντιμετωπίζεται μόνο με φαρμακευτική αγωγή και επιπλέον οι ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μπορεί να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τον πόνο.

Ο Βελονισμός είναι μία εναλλακτική θεραπεία που μειώνει την διάρκεια και την συχνότητα της ημικρανίας τόσο στην  χρόνια μορφή της  όσο και σε κρίσεις ημικρανίας.

Ο Βελονισμός είναι μία ασφαλής θεραπεία με μακροχρόνιο αποτέλεσμα που μειώνει την ανάγκη λήψης φαρμάκων  και τις πιθανές ανεπιθύμητες δράσεις τους.

Μεγάλες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι ο Βελονισμός είναι ευεργετικός στη θεραπεία των οξέων επεισοδίων ημικρανίας και εξίσου αποτελεσματικός με φαρμακευτικές θεραπείες.

  Η θεραπεία με βελονισμό είναι αποτελεσματική μόνο μετά από έναν αριθμό συνεδριών (6-8), αλλά η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από την συχνότητα των βελονισμών και από τον χρόνο που ξεκίνησε η εφαρμογή του


 

Η συχνότητα των συνεδριών είναι 2 συνεδρίες την βδομάδα τις 2 πρώτες βδομάδες και στη συνέχεια 1 φορά συμπληρώνοντας ένα θεραπευτικό κύκλο 10-15 συνεδριών.


Η αξιολόγηση του αποτελέσματος γίνεται σε συνεργασία του ιατρού με τον ασθενή γύρω στον πέμπτο με έκτο βελονισμό και στη συνέχεια αποφασίζεται ο τρόπος και η συχνότητα των θεραπειών.

Με βάση όλα αυτά ο Βελονισμός θα πρέπει να είναι μία επιλογή για την θεραπεία της ημικρανίας. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου