Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ : Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

(και οχι μόνο) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μετά από την πιο σπουδαία στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας , με την γέννηση του παιδιού, αργά ή γρήγορα όλες βρεθήκαμε μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα του καθρέφτη μας.
Τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης είναι εκεί και περιμένουν  να κάνουμε κάτι , προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτά.

    Η περίοδος αυτή συνοδεύεται από ορμονικές διαταραχές που αφορούν αφενός  μεν την προσαρμογή του οργανισμού μετά την κύηση, αφετέρου δε τον θηλασμό.
     Οι αυξημένες υποχρεώσεις που συνοδεύουν το νέο μέλος της οικογένειας, δημιουργούν σε όλες μας έντονο stress, ενώ ο ελεύθερος χρόνος  μας περιορίζεται σημαντικά.
Να μην ξεχνάμε ότι οι παραπάνω καταστάσεις οδηγούν αρκετά μεγάλο ποσοστό (περίπου 10%) των νέων μητέρων στο σύνδρομο που ονομάζεται επιλόχειος κατάθλιψη.
΄Ετσι λοιπόν, όπως είναι εύκολα κατανοητό απαιτείται μιά συγκροτημένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση απο την μεριά μας.

   ΄Εχει αποδειχθεί λοιπόν, ότι ο Βελονισμός μετά την εγκυμοσύνη είναι σε θέση να προσφέρει στη νέα μητέρα , πολύτιμη βοήθεια.
     Καταρχάς, η αποδεδειγμένη συνεισφορά του Βελονισμού στην ψυχική ισορροπία της νέας μητέρας θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους και στην απαραίτητη ηρεμία , προκειμένου να βοηθηθεί τόσο στην καθημερινότητα της σχετικά με το μωρό,όσο και με την προσπάθεια να ξαναγίνει ωραία και επιθυμητή.


 Ο Βελονισμός λοιπόν, μειώνοντας την όρεξη και τις βουλιμικές κρίσεις που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες <<επιδρομές >> στο ψυγείο και στην κατανάλωση τροφών με ελάχιστη διατροφική αξία, θα αποτελέσει σημαντικό αρωγό σε αυτή την προσπάθεια.
   Επίσης, η επαφή-συζήτηση με τον Βελονιστή ιατρό , είναι σε θέση να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά την διαχείρηση  όλων αυτών των καταστάσεων , αλλά και  τη διατροφή και την σωματική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου