Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Βελονισμός και Αδυνάτισμα





Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι γίνονται υπέρβαροι - ορμονικές ανισορροπίες , επιβράδυνση του μεταβολισμού ,  υπερκατανάλωση τροφής ,  κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι μερικοί από τους πιο κοινούς .

Η χρήση του βελονισμού για την αντιμετώπιση της απώλειας βάρους είναι μια πολύπλευρη προσέγγιση .


           Προσφέρει τα παρακάτω  οφέλη :
           Το σκεπτικό για τη χρήση του βελονισμού για τον έλεγχο του βάρους βασίζεται στην παραδοχή ότι η αύξηση του σωματικού βάρους θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα διαταραχής της ροής ενέργειας προς και από το κέντρο της ρύθμισης του εγκεφάλου , που ονομάζεται υποθάλαμος . Ο υποθάλαμος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της  λειτουργικής ισορροπίας που επιτρέπει στο σώμα να τρέξει σαν ένα τέλεια συντονισμένοι μέσο . Είναι το κέντρο αποστολής του σώματος που ρυθμίζει τις ορμόνες, και βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος , τη δίψα και την πείνα .
          Η βασική αρχή είναι ότι ο βελονισμός μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε άλλη στρατηγική ελέγχου βάρους με περιορισμό της όρεξης, καταστολή τους πάθους για φαγητό ,  ενίσχυση του μεταβολισμού , βελτίωση της πέψης , τη ρύθμιση της παχυσαρκίας που σχετίζεται  με τις ορμόνες και ενισχύοντας τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται . Επίσης, ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος , του οργάνου που παράγει πολλές χημικές ουσίες κρίσιμο για την πέψη , την επεξεργασία θρεπτικών συστατικών και το διάσπαση των λιπών . 


      Καθοδήγηση για τη χρήση του βελονισμού για την απώλεια βάρους

  - Επιλέξτε έναν ειδικευμένο Ιατρό βελονιστή - μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού
  - Συμπληρώστε ένα πλήρη κύκλο της θεραπείας βελονισμού για την απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται καλύτερα με 10 περίπου θεραπείες που παραδίδονται σε διάστημα μερικών εβδομάδων . 
 - Ακολουθήστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απώλεια βάρους.
 - Ο βελονισμός θα πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με υγιεινές επιλογές διατροφής, σε συνδυασμό με την άσκηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου