Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Βελονισμός και διαχείρηση πόνου

Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από χρόνια οσφυαλγία, έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός είναι χρήσιμος.

Ο βελονισμός για τον πόνο στην πλάτη γίνεται  με  την εισαγωγή πολύ λεπτών βελόνων σε διάφορα βάθη σε στρατηγικά σημεία στο σώμα . Έτσι, όταν άλλες θεραπείες δεν έχουν βοηθήσει , μπορεί να αξίζει να δοκιμάσετε το βελονισμό.
Σε γενικές γραμμές , ο βελονισμός πιστεύεται ότι διεγείρει το νευρικό σύστημα και  προκαλεί την απελευθέρωση  των νευροχημικών αγγελιοφόρων . Οι  βιοχημικές αλλαγές που προκύπτουν επηρεάζουν τους  μηχανισμούς του σώματος , προωθώντας έτσι τη σωματική και συναισθηματική ευεξία .
Η διέγερση ορισμένων σημείων μέσω του βελονισμού έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει περιοχές του εγκεφάλου που είναι γνωστό ότι μειώνουν την ευαισθησία στον πόνο και το στρες , καθώς και την προώθηση της χαλάρωσης και απενεργοποίησης της « ανάλυσης » του εγκεφάλου , η οποία είναι υπεύθυνη για το άγχος


Ο βελονισμός έχει ένα αναλγητικό αποτέλεσμα στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου διεγείροντας τα νεύρα που βρίσκονται σε μυς και άλλους ιστούς , που οδηγεί σε απελευθέρωση των ενδορφινών και άλλων νευροχυμικών παραγοντων (π.χ. το νευροπεπτίδιο Υ, σεροτονίνη) , και αλλάζει την επεξεργασία του πόνου στον εγκέφαλο ,   αυξάνοντας την απελευθέρωση της αδενοσίνης , η οποία έχει την  ιδιότητα  της αντίληψης του πόνου . Επιπλέον , ο βελονισμός θα λειτουργήσει και σαν ένα αντι - φλεγμονώδης παράγοντας 

 
 

Είτε πρόκειται για το εσωτερικό του γονάτου ή το εξωτερικό , ένας έμπειρος βελονιστής μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα , παρέχοντας μεγαλύτερο εύρος κίνησης στην άρθρωση του γόνατος και επιτρέπει στο σώμα να επουλωθεί .

Ο βελονισμός δεν θα αποτρέψει πάντα χειρουργική επέμβαση , αλλά μπορεί να είναι χρήσιμος, ακόμα μετά από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο για να μειωθεί ο πόνος  και να περιορισττεί η φλεγμονή
Οι ειδικοί λένε ότι ένας άλλος καλός τρόπος για να ανακουφιστεί ο ασθενής απο τον πόνο στο γόνατο είναι η απώλεια βάρους , όπου και πάλι ο βελονισμός μπορεί να υποστηρίξει τον ασθενή.

Πολλές θεωρίες αφθονούν ως προς το τι κάνει τον βελονισμό  αποτελεσματικό για τον πόνο. Όποιος και αν είναι αυτός  ο μηχανισμός, είναι βέβαιο πλέον πως σήμερα ο ασθενής  μπορεί με ασφάλεια να απευθυνθεί στον ιατρό βελονιστή για να αναζητήσει  λύση σε  για την ανακούφιση από τον πόνο του .

Με τον βελονισμό επιτυγχάνουμε    μείωση της φλεγμονής  και    βελτίωση της μυϊκής δυσκαμψίας και της κινητικότητας των αρθρώσεων με την αύξηση της τοπικής μικροκυκλοφορίας . ΄Ετσι πάσχοντες από πόνους στο γόνατο που έχουν καταφύγει σε παυσίπονα για την ανακούφιση έχουν τώρα μια νέα μέθοδο για να διαχειριστούν τον πόνο  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου