Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μία εφαρμογή του βελονισμού για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Μερικές φορές αναφέρεται σαν βελονισμός <<Lifting>> ή αναζωογόνηση του προσώπου.
Στον αισθητικό βελονισμό γίνεται χρήση βελονών αισθητικού βελονισμού σε σημεία του προσώπου που παρατηρούνται ρυτίδες και χαλάρωση , πετυχαίνοντας έτσι την αύξηση της αιματικής ροής και των θρεπτικών συστατικών στις περιοχές αυτές με αποτέλεσμα την παραγωγή καλλαγόνου , το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και την ζωντάνια του δέρματος .

Ο αισθητικός βελονισμός γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ο παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός και στοχεύει στην εξισορρόπιση της ενέργειας του σώματος και στο να δημιουργήσει αίσθηση ευεξίας. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ,τα προβλήματα υγείας προκύπτουν από το μπλοκάρισμα της ροής της ενέργειας. Εισάγοντας βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος των μεσημβρινών, ο βελονισμός στοχεύει στην αποκατάσταση της ροής της ενέργειας και με τη σειρά της, στην επίτευξη του συγκεκριμένου αποτελέσματος.


 
Με τον αισθητικό βελονισμό "γεμίζουν"  οι ρυτίδες και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου (μια πρωτείνη που δρα σαν σημαντικο συστατικό του δέρματος) σε περιοχές που το χρειάζονται, όπως ρυτίδες έκφρασης , γραμμές χαμόγελου και γραμμές καπνιστή γύρω από το στόμα.
 

 Επιπλέον βελτιώνει την υφή του δέρματος και μειώνει τη χαλάρωση με εντελώς φυσικό τρόπο.

Ο αισθητικός βελονισμός λοιπόν,είναι μια φυσική διαδικασία χωρίς παρενέργειες ,όπως οίδημα,ουλές...ο οποίος σε συνδυασμό με συνοδευτικές θεραπείες (Guasha, cupping ...) σωστή διατροφή,άσκηση,πετυχαίνει:
1) Μείωση ρυτίδων.
2) Μείωση λεπτών γραμμών προσώπου.
3) Αφαιρεί σημεία της ηλικίας ,ανόρθωση και σύσφιξη προσώπου.
4) Γενική ευεξία, βελτίωση υφής δέρματος.
5) Μείωση κυτταρίτιδας, λάμψη, αναζωογόνηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου