Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ



       Η κυτταρίτιδα είναι μεταβολική διαταραχή που οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού.

Θεωρείται περισσότερο πρόβλημα αισθητικό παρά ιατρικό και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας.Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%  οι γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα, ακόμα και αν είναι λεπτές.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί , από απότομη αύξηση του βάρους, από ορμονικά αίτια, κακή διατροφή, κάπνισμα, καθιστικη ζωή, ακόμη και χωρίς προφανή αιτιολογία.
 Αυτή λοιπόν η άνιση κατανομή λίπους κάτω από το δέρμα , που οφείλεται στην απώλεια της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού, δηλαδή των ινών που συνδέουν το λίπος με το δέρμα, δίνουν στο δέρμα μια ανώμαλη όψη με "λακάκια" που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.


     Ο βελονισμος είναι μία ασφαλής  θεραπεία για την κυτταρίτιδα, σε συνδυασμό με  διατροφή και  άσκηση.

   Ο Βελονισμός για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, έχει σαν στόχο να βελτιώσει την κυκλοφορια του αίματος,να μειώσει το άγχος,να αποτοξινώσει το σώμα, βελτιώνοντας τον μεταβολισμό.


      Η θεραπεία βελονισμού για κυτταρίτιδα γίνεται με την εισαγωγή βελονών κατα μήκος των μεσημβρινών του σώματος,απευθείας στις περιοχες της κυτταρίτιδας,καθώς και σε συνδυασμό με ηλεκτροβελονισμο και βεντουζοθεραπεία.

     Ο βελονισμός  είναι μία ανώδυνη μέθοδος, χωρίς παρενέργειες ,η οποία κινητοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα  στις περιοχές που εστιάζεται η κυτταρίτιδα,ενώ συγχρόνως βοηθάει στις μεταβολικές λειτουργίες των κυττάρων του σώματος με αποτέλεσμα την αποτοξίνωση του σώματος.

Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά την 2η βδομάδα και απαιτούνται 8-10 συνεδρίες με συχνότητα 2 φορές την βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου